Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
? QUI SOMS ¿  

 

El Consell Islàmic Cultural de Catalunya o el Consejo Islámico de Cataluña és una entitat sense ànim de lucre formada per entitats religioses i culturals musulmanes.
Totes les mesquites es troben inscrites en la Direcció General de Dret i d´entitats jurídiques del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya , aixì com també en el Registre d´ Entidades Religiosas del Ministeri de Justícia de Madrid.
El Consell Islàmic neix per donar resposta al creixement de la comunitat musulmana en el nostre país i poder canalitzar de manera correcta les seves necessitats socials , culturals i religioses.
El Consell Islàmic organitza col•loquis , conferències , cursos i seminaris que contribueixen al coneixement i la difusió del missatge pacífic i fraternal de l'Islam . A més , s´estableixen contactes entre els diferents oratoris i mesquites d´arreu de Catalunya per tal de millorar l´atenció social i cultural.
El nostre interès està en vetllar per la situació del col•lectiu musulmà per tal de millorar el seu estat actual.Així , el Consell islàmic treballa el tema de la mediació comunitària , intervenint en qualsevol cas de interès comú.
Els nostres objectius son :
* Donar suport i ajuda a les necessitats de les mesquites i oratoris de Catalunya , recolzant als seus promotors per tal de solucionar la seva situació actual en temes jurídics , laborals i econòmics.
* Promoure i facilitar les relacions entre les administracions catalanes i la comunitat musulmana a Catalunya.
* Promoure el diàleg i l´entesa per tal d´assolir el coneixement i el respecte mutu entre la societat i la comunitat musulmana , afavorint així la convivència.
Promocionar l´ensenyament de la cultura islàmica per tal de reforçar la identitat dels nous ciutadans musulmans a Catalunya.
* Contribuir a facilitar la unió entre els diferents col•lectius culturals musulmans tot reforçant la presència i la figura de l´imam.
* Reforçar la participació de la comunitat musulmana en la vida social catalana.
* Participar en la divulgació del diàleg interreligiós.
* Participar assistència religiosa en hospitals i centres penitenciaris .
* Impulsar les iniciatives femenines islàmiques.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831