Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

Els papers originals de Bárcenas mostren pagaments a Rajoy

Edició09-07-2013 |www.elperiodico.cat

Els papers originals de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, confirmen la presència del president del Govern, Mariano Rajoy, entre els noms presumptament beneficiats per sobresous en el partit. La comptabilitat autèntica de l'extresorer del PP reflecteix quantitats atribuïdes a càrrecs del Partit Popular. La documentació entregada ahir pel director d''El Mundo' al jutge confirma que no es tracta de fotocòpies. Segons publica en la seva edició d'aquest dimarts 'El Mundo', els papers originals que inclouen part de la comptabilitat B del partit mostren pagaments a Mariano Rajoy el 1997, 1998 i 1999, quan era ministre d'Aznar. Aquestes percepcions vulnerarien la llei d'incompatibilitats del 1995, que prohibia qualsevol ingrés no oficial als membres del Govern. Segons la informació del rotatiu madrileny, la comptabilitat usada per Bárcenas assenyala que van cobrar també el llavors secretari general, Álvarez-Cascos, Rato, Mayor Oreja i Arenas.

Rajoy, Rato, Arenas i Álvarez-Cascos estarien entre els presumptes beneficiaris de sobresous del PP, segons la documentació original de l'extresorer. ATLAS Més informacióTags: Corrupció PP Política Tags libres El Periódico Enquestes

¿Creus que les noves revelacions de Bárcenas desencadenaran alguna dimissió al PP o al Govern?

Sí No Veure totes les enquestes

El director d''El Mundo', Pedro J. Ramírez, va entregar aquest dilluns a la Secretaria del Registre General de l'Audiència Nacional una fulla manuscrita arrencada d'un quadern que forma part dels anomenats 'papers de Bárcenas'. Per a aquest diari es tracta d'"un original de gran importància en què es poden apreciar diversos assentaments comptables". En la diligència de presentació, Pedro J. Ramírez va admetre que el document havia estat posat a disposició d''El Mundo' per Bárcenas, durant una entrevista de més de quatre hores. Es tracta d'un full manuscrit per les dues cares i és el primer original que s'ha posat a disposició dels jutges que investiguen l'extresorer del Partit Popular.

EN UNA CAPSA DE PUROS

Rajoy, sempre segons la comptabilitat B de Bárcenas, hauria percebut presumptament els seus salaris extra en diners en metàl·lic, en una capsa de puros que el tresorer del partit, Álvaro Lapuerta, el portava puntualment i en persona al ministeri.

Els originals publicats contradiuen la tesi principal del PP, que els últims mesos sempre va assegurar que els papers de Bárcenas no eren més que fotocòpies sense valor. En canvi, els manuscrits originals que reprodueix 'El Mundo' mostren que van ser escrits amb diferents tintes, amb diferents bolígrafs, cosa que pot indicar que no es tracta de còpies elaborades de manera expressa fa poc temps.

 

Si Luis Bárcenas està disposat a arribar fins al final en la seva estratègia de xantatge contra el Partit Popular, a qui acusa de finançament il·legal i de pagar sobresous no declarats entregats en mà a la cúpula del partit, inclòs Mariano Rajoy, podrà ratificar les seves últimes revelacions davant el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz. La fiscalia anticorrupció no s'oposarà -i fins i tot podria recolzar-la- a la petició de l'acusació, exercida per Izquierda Unida i altres quatre associacions, perquè tant Bárcenas com el també extresorer Álvaro Lapuerta declarin de nou.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831