Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

Guindos diu que les autonomies "complidores" han de tenir "algun tipus d'avantatge"

Edició07-05-2013 |www.elperiodico.cat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dimarts, sobre les autonomies "més complidores" amb l'objectiu de dèficit que "han de tenir algun tipus d'avantatge" respecte a la resta. Uns avantatges que, segons el ministre, encara no s'ha decidit en què consistiran.

En una entrevista en el programa 'Los desayunos de TVE', el titular d'Economia ha apuntat que el marge de flexibilització del sostre de dèficit per a les comunitats autònomes i el seu repartiment es decidirà en el si del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). "S'haurà de veure, però crec que les que siguin més complidores hauran de tenir algun tipus d'avantatge des del punt de vista del que són les seves decisions d'ingressos i despeses, i des del punt de vista del seu finançament, però encara no està decidit", ha dit.

Guindos ha fet èmfasi que encara que Brussel·les hagi donat dos anys més de termini per rebaixar el dèficit al 3% del PIB, la consolidació fiscal segueix sent el principal compromís del Govern. I ha lamentat que les previsions macroeconòmiques de l'Executiu fins al 2016 hagin estat preses al peu de la lletra, quan només és la base que sustenta i dóna credibilitat, afirma, al camí de correcció del dèficit.

LA POLÍTICA DE COMUNICACIÓ

Preguntat sobre si l'Executiu ha traslladat als ciutadans un missatge d'impotència amb aquestes previsions, ha reconegut que és possible que "no s'hagi comunicat bé, perquè no s'ha entès bé". "El tema potser l'hem explicat molt malament. El que va aparèixer en el programa d'estabilitat és un compromís de reducció del dèficit. És un quadro macro molt prudent perquè aquest objectiu sigui molt creïble, però això no vol dir que el 2015 o el 2016 l'atur augmenti", ha matisat.

"EL PITJOR DE LA CRISI JA HA PASSAT"

El ministre creu que el "pitjor de la crisi ja ha passat" i que el moment més delicat va ser l'any passat, en què l'economia espanyola "va estar molt a prop del rescat". "L'últim trimestre de l'any passat va ser molt dur i en aquests moment les circumstàncies són diferents, i per tant ha de començar la millora i el ciutadà ho acabarà percebent", ha apuntat. Guindos ha subratllat que Espanya "en absolut" necessita un rescat ara.

PROPOSTES MÉS O MENYS "ENCERTADES"

Sobre el pla del PSOE per sortir de la crisi, creu que algunes de les propostes  "són més encertades i altres bastant menys encertades", encara que no ha especificat a quins es refereix en els dos casos. Segons el titular d'Economia, ha intentat diverses vegades arribar a acords amb el PSOE, en el cas de les preferents o dels desnonaments, però "a vegades la conveniència política" de no subscriure pactes amb el Govern, afirma, "és més important a curt termini".

No obstant, assegura que està "absolutament obert" a un acord amb el PSOE, i ha citat com a exemple la reforma de les pensions o de l'Administració local. "Sempre que el PSOE ha tingut alguna proposta de diàleg l'hem escoltat i aquesta és l'actitud responsable", ha dit.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831