Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

El PP es desploma i Espanya queda a mercè de complicats pactes, segons el baròmetre d'hivern d'Espanya d'EL PERIÓDICO

Edició15-02-2013 |www.elperiodico.cat

En tres dècades de democràcia no s'ha donat mai un repartiment d'escons tan complex en el Congrés com el que reflecteix l'últim baròmetre elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Les retallades, l'atur i els escàndols de corrupció abanderats pel 'cas Bárcenas' s'han erigit en una desastrosa tríade per al PP, que es desploma fins a nivells fins i tot inferiors als de principis dels anys 90. En 1993, els populars van obtenir 141 diputats. Segons l'enquesta que avui publica aquest diari, actualment es quedarien amb un màxim de 135 (51 menys dels quals té en l'actualitat).

Aquesta patacada va acompanyat d'un lleuger ascens del PSOE, que obté fins a 13 butaques més a la Cambra baixa de les 110 que va aconseguir en les eleccions del 2011. Però encara que els socialistes pugen i guanyen els conservadors per primera vegada en quatre anys en intenció directa de vot, tampoc recuperen gran confiança entre la ciutadania i fins i tot augmenten les crítiques a la seva tasca a l'oposició.

Resultat: els dos grans partits sumen menys vots que mai i la governabilitat del país està abocada a un inèdit pacte PP-PSOE o a altres acords mai vistos en els quals hi hauria tants actors implicats que la paraula tripartit es quedaria curta.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831