Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

La CE creu que Espanya ha incomplert l'objectiu de dèficit

Edició22-01-2013 |www.avui.cat

La Comissió Europea creu que Espanya ha incomplert l'objectiu compromès amb la Unió Europea (UE) de reduir el dèficit fins al 6,3% del PIB (excloent el cost de les ajudes bancàries) el 2012, a causa sobretot de la desviació en la Seguretat Social. Malgrat això, el vicepresident i responsable d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, ja ha anunciat que no demanarà al govern de Mariano Rajoy ajustos addicionals per a aquest any. A més, ha obert la porta a donar a Espanya més temps per reduir el seu dèficit excessiu quan es publiquin les previsions econòmiques de l'hivern de Brussel·les, el 22 de febrer.

“L'objectiu de dèficit del 2012 probablement no s'obtindrà”, assenyala l'executiu comunitari a l'informe que avalua si Espanya compleix les condicions del rescat bancari que s'ha publicat aquest dimarts. També ha afegit que “la consolidació fiscal ha avançat en el tercer trimestre, però l'objectiu de dèficit per al 2012 probablement no es complirà”.

Brussel·les creu que l'objectiu de l'1,5% per a les comunitats autònomes “pot estar encara a l'abast de la mà en el seu conjunt”, tot i que avisa que els riscos són “substancials i diverses regions superaran probablement el seu objectiu”.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831