Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

Espanya sol·licita formalment el rescat bancari

Edició25-06-2012 |www.elperiodico.cat

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha enviat aquest dilluns al president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, la carta en la qual sol·licita, en nom del Govern, assistència financera per a la recapitalització de les entitats financeres que ho requereixin.

“Tinc l'honor de dirigir-me a vostè en nom del Govern d'Espanya, per sol·licitar formalment assistència financera per a la recapitalització de les entitats financeres espanyoles que així ho requereixin", comença la missiva, en la qual Guindos diu que l'instrument en el qual es materialitzarà l'ajuda tindrà en consideració les diferents possibilitats disponibles i les que es puguin decidir en el futur. Deixa oberta, per tant, la possibilitat de la recapitalització directa de la banca, com vol el Govern.

La carta, no obstant, afirma també que “el Fons per a la Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que actuarà en representació del Govern d'Espanya, serà la institució receptora dels fons que canalitzarà a les entitats financeres”.

El ministre assegura en la missiva que les autoritats espanyoles oferiran "tot el seu suport" en la valoració dels criteris d'elegibilitat, la definició de la condicionalitat financera, el seguiment de les mesures a implantar i en la definició dels contractes d'ajuda financera, amb l'objectiu de finalitzar el 'Memoràndum d'Entesa' abans del 9 de juliol.

NECESSITATS DE CAPITAL

La carta no inclou l'import exacte d'ajudes, dins del suport de fins a 100.000 milions d'euros al qual podria accedir. La banca espanyola necessita un capital màxim addicional de 62.000 milions d'euros en un escenari extremadament advers, si el producte interior brut (PIB) cau el 6,5% els pròxims tres anys, segons es desprèn de l'avaluació de les consultores independents Oliver Wyman i Roland Berger encarregades pel Govern.

De Guindos espera que el memoràndum amb les condicions que s'imposaran als bancs i al conjunt del sistema financer a canvi de l'ajuda europea quedi acordat en la reunió de l'Eurogrup del 9 de juliol.

La quantitat final que demanarà Espanya al fons de rescat es decidirà un cop s'acabin les negociacions. El ministre d'Economia espera que el préstec sigui a llarg termini, de més de 15 anys, i compti amb un període de gràcia entre 5 i 10 anys i tipus d'interès d'entre el 3% i el 4%.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831