Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

Espanya busca suports als EUA i a Alemanya per sortir de la crisi

Edició31-05-2012 |www.elperiodico.cat

El Govern de Mariano Rajoy està intensificant les relacions internacionals per buscar suports a el seu pla per treure Espanya de la crisi, agreujada en els últims dies per la situació de Bankia i de la prima de risc, que ha arribat a nivells propis d'un país intervingut. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va viatjar dimecres a Berlín per reunir-se amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, per abordar els últims esdeveniments, marcats per les pressions de la Comissió Europea perquè Espanya apugi l'IVA i endureixi la reforma laboral. Així mateix, la vicepresidenta de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha viatjat a Washington, on aquest dijous es reunirà amb el secretari del Tresor dels EUA, Timothy Geithner, i amb la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde.

En el seu primer viatge oficial als EUA, la vicepresidenta transmetrà els eixos de la política econòmica d'austeritat i les reformes estructurals a Espanya, segons han explicat fonts de l'Executiu espanyol. Amb Lagarde es reunirà a les 14.30 hores locals (20.30 a Espanya) i a les 16.30 (22.30 en Espanya) ho farà amb Geither. Tant Geithner com Lagarde ja han tingut reunions prèvies amb el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, que es va reunir separadament amb tots dos durant les reunions de primavera de l'FMI a Washington el mes d'abril passat. Geithner, a més, es va veure a principis d'any amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, pocs dies després que aquest guanyés les eleccions generals.

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) es va referir fa unes setmanes a les reformes i ajustos posats en pràctica per Espanya per contenir el dèficit. Lagarde va assenyalar que els progressos realitzats per Espanya són dignes d'"alabar" però va opinar que les autoritats han de seguir avançant "en l'adequat espai de temps per no estrangular el creixement".

Segons les últimes previsions de l'FMI, presentades a mitjans d'abril, l'economia espanyola es contraurà el 2012 un 1,8%, però tornarà al creixement positiu el 2013, amb un 0,1%.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831