Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
AGENDES 

Mahoma o Mohammed ?

En aquest mes denominat Rabbi Awwal ( corresponent a la segona setmana de novembre) , el tercer mes del calendari musulmà , molts musulmans recorden el naixement del profeta Mohammed que la pau sigui amb ell. La data del seu naixement és discutible. La celebració vària d'un lloc a altre.Però , celebrar un naixement d'un profeta no és balafiar diners en festes , menjars i llargues hores en xafardeig sinó és recordar les seves qualitats i seguir el seu camí..........

Muharram i Ashura

Amb l'arribada de cada nou dia , la vida es renova i cada fidel reuneix les seves energies per practicar més actes de devoció. Això és perquè Al-lah ( Déu en àrab) ha comparat el dormir a la nit amb la mort, i el despertar amb la resurrecció. Diu Al-lah Lloat Sigui : {Ell és Qui Pren les vostres ànimes de nit [quan dormiu] i us les Retorna en despertar, i Sap el que feu [durant el dia]. Així, fins que es compleixi el termini prefixat per a la vostra mort, després tornareu a Ell i us informarà del que fèieu.} capítol Anaam:60.

Cap a la Meca

Després del mes sagrat del Ramadà , els musulmans es preparen per cumplir amb el cinqué pilar de l´Islam es diu Hajj.Allah Enaltit sigui diu en el Sagrat Alcorà : la peregrinació són mesos coneguts. Qui s'obligui al deure de peregrinar en tals mesos i ho iniciï , ha de respectar les seves normes.Entre aquestes normes està l'inhibir-se de tenir relacions amb la dona , evitar el pecaminoso , les dolentes paraules i no formalitzar vanes discussions.Allah coneix el bé que feu. Aprovisioneu-vos , La millor provisió és el temor de Allah...Temeu-me, doncs, homes d'intel·lecte.” capítol la vaca :197.

Benvingut Ramadà 2016

Durant els primers dies del mes de juny , la comunitat musulmana de tot arreu del món s'està preparant per acollir el mes del Ramadà que coincidirà el seu primer dia  amb el 6 de juny d´enguany ( In chaa Allah : Si déu vol).Cada vegada , el mes de dejuni està tocant dies més calorosos i més llargs.Molta gent no musulmana o alguns musulmans creuen que l´ésser humà no podrà aguantar-ho o possiblement el dejeuni causarà una deshidratació del seu cos.

Caravana Humanitaria 2016 -Sur De Marruecos

Los Centros Islámicos de Cataluña  organizan  por el 2ºaño consecutivo una  caravana humanitaria para los desfavorecidos de los pueblos  del Sur de Marruecos .La campaña está abierta  desde el día 15 de enero hasta  10 de febrero de 2016.Para ello , la campaña recoge todo tipo de donación económica y material para luchar contra el frío del invierno ( ropa de invierno , botas , abrigos ) y sillas de ruedas.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Següent>

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831